diumenge, 8 de juny del 2014

Amanida mixta amb ou mollet i arengada fumada



És temps d'amanides. Ara que comença la calor i el bon temps el que més ve de gust són els plats fresquets. Aquesta amanida és una de les que ens proposava aquesta setmana El Comidista. Jo n'he provat unes quantes i totes eren boníssimes. Aquesta ens va agradar tant que en vaig fer curt, així que en la llista d'ingredients n'he augmentat una mica les quantitats. 

Ingredients

Unes quantes fulles d'enciam "fulles de roure"
6 tomàquets pera
6 filets d'arengada fumada
4 ous
sal
oli
vinagre de xerès
una cullerada de mel

Preparació

Posem un pot amb aigua freda i un raig de vinagre al foc, amb els quatre ous. Quan comenci a bullir comptem 4 minuts i els refredem de seguida sota l'aixeta per tal d'aturar-ne la cocció. Hem de vigilar de no passar-nos de temps perque no ens quedin durs (com em va passar a mi, com es pot veure en la foto). Quan siguin freds els pelem.

Podem posar els tomàquets simplement tallats a quarts, però l'amanida queda infinitament millor si ens entretenim a pelar-los. Per pelar els tomàquets haurem de posar un pot amb aigua al foc i quan comenci a bullir hi tirarem els tomàquets, els deixarem mig minut i els treurem. Amb un ganivet esmolat els fem una creu en un dels extrems i ja veurem que la pell surt sola. Els tallem a quarts i els salem una mica. Els reservem

Rentem les fulles d'enciam i les escorrem bé, si la tenim, amb una centrifucadora, a fi de que no quedi gens d'aigua.

Per fer la vinagreta barregem una cullerada de mel, tres de vinagre de xerès i nou d'oli d'oliva. Podem utilitzar un bol i unes varetes o bé un pot de vidre tapat, que puguem saccessar.

Per muntar l'amanida tallem amb les mans unes quantes fulles d'enciam i les repartim entre els quatre plats (o en una plata gran). Posem a sobre el tomàquet tallat a quarts i un filet i mig d'arengada a tallets. Posem al mig un ou tallat per la meitat, amanim amb la vinagreta i servim.


Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada