divendres, 27 de juny de 2014

Risotto d'espàrrecs amb trompetes de la mort



Ingredients

250 gr. d'arròs
1 manat d'espàrrecs tendres
1 grapat de trompetes de la mort
1 ceba
oli
sal
1 litre de caldo
formatge grana padano o parmesà

Preparació

Tallem la ceba petita i la salem. Separem la part dura dels troncs dels espàrrecs trencant-los amb la mà, i els tallem a troceeets petits ressservant les punteees senceres.


En una cassola o paella fonda sofregim la ceba tallada petita amb una mica d'oli. Afegim els espàrrecs que haviem tallat a trocets i deixem que fregeixi uns minuts tot junt. 


Hi tirem les trompetes que haurem escorregut de l'aigua del remull, remenem i ho deixem un parell de minuts més.


Afegim l'arròs i sofregim mentre anem barrejant, de manera que es vagi amarant de l'oli, fins que veiem que comença a agafar un to transparent.


Afegim aproximadament una tercera part del caldo i anem remenant mentre bull suaument. Anem afegint poc a poc més caldo, sense deixar de remenar, fins que l'arròs estigui al seu punt, aproximadament 15 minuts.


Mentres es fa l'arròs fregirem les puntes dels espàrrecs en una paella, amb una mica d'oli i sal.

Quan l'arròs estigui a punt, amb el foc apagat, afegim la mantega i el formatge ratllat i barregem.

Emplatem repartint l'arròs en quatre plats i posant al damunt les puntes d'espàrrecs.



Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada