dijous, 3 de juliol de 2014

Salmorejo


El salmorejo és una sopa freda típica de Córdoba, a base de tomàquet i pa triturat. Segons sembla, a la recepta original no s'hi posa vinagre, tot i que si ens agrada n'hi podem afegir. A diferència del gazpacho, el salmorejo és una preparació emulsionada, més espessa i consistent.

Ingredients

1 kg. de tomàquets madurs
el mateix volum de pa del dia abans que de tomàquets
2 grans d'all
150 gr. d'oli d'oliva
2 ous durs
100 gr. de pernil
sal

Preparació

Pelem els tomàquets i els alls i els triturem amb la sal, a velocitat 5 durant 30 segons aproximadament.

Afegim el pa i triturem, primer 30 segons a velocitat 5 i després 2 minuts a velocitat 10, fins que tinguem una crema fina.

Amb la màquina a velocitat 5, poc a poc anem afegim l'oli pel bocal, sense treure el cubilet.

Guardem el salmorejo a la nevera fins a l'hora de servir. Com més fred més bona estarà.

Emplatem posant per sobre l'ou dur picat i el pernil.




Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada