dijous, 21 d’agost del 2014

Crema freda de blat de moro i oli de gambes



Ingredients

1/2 ceba
1 porro
50 gr. d'oli
50 gr. de mantega
300 gr. de blat de moro de llauna
500 ml. de brou de pollastre
Sal

Preparació

Tallem la ceba i el porro a trossos i els aboquem al got de la thermomix on els acabem de triturar amb uns cops de turbo. Afegim l'oli i la mantega i programem 5 minuts, temperatura 90 velocitat 1.

Afegim el blat de moro escorregut i programem 5 minuts temperatura 90 velocitat 1.

Afegim el caldo de pollastre i programem 10 minuts temperatura 90 velocitat 1.

Triturem i passem la crema pel colador xinès a fi d'obtenir una crema ben fina. Reservem a la nevera fins a l'hora de servir.

A l'hora de servir repartirem la crema en quatre plats i prepararem les gambes i l'oli de gambes.

Per fer l'oli de gambes pelem les gambes i reservem les cues. Els caps i les closques les salem i les fregim en una paella amb oli. Mentre es van fregint les anem xafant amb la ma de morter per tal que deixin anar tot el suquet que contenen.


Quan els caps i les closques siguin fregits colem l'oli, que recollirem en un got, amb el colador xinès, xafant molt bé els caps amb la ma de morter per treure'n tota la substància.

Preparem les cues de les gambes netejant-les dels budells i punxant-les de dues en dues en broquetes. Les salem i enrossim en una planxa ben calenta.

Per emplatar repartim la crema en quatre plats fondos, hi posem una mica d'oli de gambes per sobre i la broqueta amb les gambes.






Imprimir
Imprimir la recepta

2 comentaris:

  1. Mira que m'agrada la teva crema de carbassó, però aquesta és molt més especial. Quan vaig sentir el nom no les tenia totes, però altre cop els prejudicis m'havien entelat la vista.
    Aquesta crema és espectacular, i amb la gamba i l'oli de gambes (gràcies per existir), la combinació resultant és una alegria al paladar.
    Un petonet, Cristina GC. <3

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Kim Scarlet. Ja veus com ser atrevit i provar coses noves té les seves recompenses.

      Elimina