dimecres, 27 d’agost de 2014

Pollastre amb gambes en cocotte


Amb aquest pollastre amb gambes estreno la cocotte que he comprat aquest estiu a Suècia. Feia temps que me les mirava però són tan cares! Estant de vacances vaig veure aquesta a l'aparador d'una ferreteria a Granna, Suècia. Igual de bonica que les de marca i molt més personal!

És una llàstima que les fotos no li facin justícia al pollastre, que ha quedat per llepar-se els dits.

Ingredients

1 pollastre
16 gambes
4 tomàquets madurs petits o 2 de mitjans
1ceba
2 grans d'all
1 copa de conyac
2 llesques de pa petites
12 avellanes torrades
1 trocet de xocolata
Sal
Pebre
Oli

Preparació

Netegem i salpebrem el pollastre. Salem lleugerament les gambes.


Cobrim el fons de la cocotte amb oli  i hi enrossim els trossos de pollastre.



Si no hi caben tots els trossos de pollastre un al costat de l'altre els fregirem en dues tandes. Quan siguin rossos els reservem en un plat a banda.




En el mateix oli saltegem les gambes. Les reservem en un plat a banda.



Tallem la ceba petita, la salem lleugerament i la sofregim en el mateix oli uns minuts. Afegim l'all també tallat petit i el sofregim amb la ceba un minut més.



Afegim a la cocotte el tomàquet ratllat, una mica de sal i remenem.



Ho deixem sofregir a foc baix fins que el tomàquet estigui ben fregit.



Incorporem el pollastre que havíem enrossit, afegim una copa de conyac i deixem evaporar l'alcohol.



Afegim una mica d'aigua (aproximadament un got).



Tapem la cocotte i deixem coure a foc baix uns 20 minuts. 


A la meitat de la cocció convé reservar els pits en un plat a banda, ja que aquests triguen menys que les cuixes a fer-se i així impedim que esr facin massa i quedin aixutes.


Passats els 20 minuts incorporem les gambes que teniem reservades.


Per fer la picada fregim un parell de llesques de pa...


... i les afegim al morter on les aixafem juntament amb un gra d'all i dotze avellanes. Hi ratllem també un trocet de xocolata.



Afegim la picada a la cocotte i remenem amb compte per no aixafar les gambes.


Ja està a punt per servir. Bon profit!





Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada