diumenge, 25 de setembre del 2016

Croquetes de patata i xistorra


Ingredients

1 ceba
1 xistorra
2 patates no gaire grosses
50 gr. de farina
1/2 l. de llet
1 ou
Pa ratllat
Oli d'oliva
Mantega
Sal

Preparació

Pelem les patates, les rentem, les tallem a trossos i les bullim. En fem un puré i el reservem.

Pelem la ceba, la tallem en brunoise, la salem amb precaució (la xistorra ja és salada) i la sofregim en una paella amb oli i una mica de mantega.


Pelem la xistorra, la tallem i l'afegim a la paella. Mentre es fregeix l'anem xafant amb el canto de l'espàtula per tal d'esmicolar-la i que quedi integrada amb la ceba.


Afegim el puré de patates que haviem resevat i remenem fins que quedi barrejat.


Afegim la farina i remenem fins que quedi integrada.


Anem afegint la llet com si fessim una beixamel. Rectifiquem de sal.
Quan la barreja tingui la consistència desitjada apaguem el foc i deixem refredar. Podem posar la massa en un bol i tapar-la amb paper film fins que estigui freda o guardar-la dins d'una mànega pastissera.


Quan la massa estigui freda (la podem deixar un o dos dies a la nevera) anirem donant forma a les croquetes i les passare per ou batut i pa ratllat.


Les fregim en abundant oli d'oliva fns que estiguin rosses. Les retirem de la paella posant-les sobre paper absorbent.
Emplatem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada