dimecres, 14 de setembre del 2016

Polpettone alla florentina



Aquesta recepta la vaig trobar a la xarxa, em va venir de gust fer-la i va agradar molt a tothom. He conservat el nom original de la recepta tal com apareix en el blog Julia y sus recetas tot i que jo diria que les receptes amb el nom de "a la florentina" porten sempre espinacs. Bé, ho volem acompanyar d'espinacs, segur que estarà boníssim.

Ingredients

Per als polpettone
500 gr. de carn picada de vedella
150gr. de carn picada de porc
100 gr. de formatge parmesà o grana padano ratllat
2 ous
2 o 3 cullerades de pa ratllat
1 ceba picada
2 grans d'all picats
Sal
Pebre
Farina per arrebossar
Per a la salsa
1 pastanaga
1/2 ceba
Julivert
1/2 got de vi blanc
1/2 l. de caldo
Sal
Oli
Preparació

Barregem la carn picada de vedella i la de porc,sal, pebre, la ceba i els alls picats, els ous, el formatge ratllat i el pa rattlat. Barregem bé, dividim la carn en dues parts i formem dues pilotes o rotllos allargats.


Passem els rotllos per farina i els fregim en una cassola amb una mica d'oli. Mirem que quedin rossos per totes bandes.
Treiem els rotllos i els reservem. 


Pelem les pastanagues i les tallem petites. Fem el mateix amb la ceba i sofregim aquestes verdures en la mateixa cassola on hem fregit amb les rotllos de carn. Quan les tinguem fregides afegim el julivert i el vi. Deixem que s'evapori l'alcohol i afegim el caldo.


Quan el caldo comenci a bullir hi posem els rotllos de carn i els deixem bullint a foc baix durant 30-40 minuts. A la meitat del temps donem la volta al rotllos i si fa falta afegim sal.
Un cop cuits treiem els rotllos de la cassola i els deixem refredar abans de tallar-los en rodanxes.

La salsa la podem deixar tal com està o la podem triturar.

Servim les rodanxes de carn amb la salsa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada