dissabte, 3 de març del 2018

Cigrons amb bledes i bacallà



Ingredients

500 gr. de cigrons cuits
1 ceba
1 porro
2 tomàquets mitjans
400 gr. de bledes
1/2 l. de caldo de pollastre (o verdures...)
4 talls de bacallà
Oli
2 ous

Preparació

Bullim els ous i els reservem.

El bacallà l'haurem tingut prèviament en remull i estarà dessalat i l'haurem eixugat amb un drap net o amb paper de cuina.



En una cassola fonda hi posarem oli abundant, de manera que pugui cobrir totalment el bacallà, i el posarem a escalfar. Quan sigui moderadament calent, és a dir, no excessivament calent, hi posarem el bacallà i taparem la cassola. El bacallà ha de despendre petites bombolles, però no ha de fregir amb violència. La idea es que es vagi confitant poc a poc. El deixarem uns 20 minuts, el treurem i reservarem.



En una cassola amb oli sofregim la ceba, el porro i els tomàquets, tot tallat ben petit. Al cap de 15 minuts la verdura s'haurà estovat una mica, 




llavors afegirem les bledes que tindrem netes i tallades a trocets mitjans. Remenem i deixem sofregir cinc minuts més. Afegim el caldo i deixem que bulli deu minuts. 




Afegim els cigrons, remenem i ho deixem coure cinc minuts més, que seran suficients perquè els cigrons ja són cuits.

En aquest moment podem afegir els trossos de bacallà a la cassola i deixar-ho un parell de minuts, o bé podem emplatar els cigrons amb les bledes i posar un tall de bacallà a sobre de cada plat.

Ratllem els ous durs i els espolsem per sobre.


1 comentari: