dissabte, 18 de maig del 2019

Sopa thai de llenties vermelles


No entendré mai la Mafalda. La sopa és el menjar més versàtil que existeix i per tant és impossible que alguna no t'agradi. Freda o calenta, de carn o per vegetarians, clàssica o exòtica...
Aquesta és una versió de casa d'una sopa de llenties vermelles amb un toc oriental. Picant i a l'hora refrescant, a casa va tenir un èxit rotund. Es pot fer tan picant com es vulgui posant més o menys pasta de curri. També podem modificat altres ingredients en funció dels nostres gustos o de les existències a la nostra nevera.

Ingredients

- una ceba vermella mitjana
- una xalota
- 1/2 porro
- un troç de gingebre de 4 cm.
- una cullerada de pasta de curri vermell
- 200 gr. de llenties vermelles
- 1 l. de caldo de verdures
- 125 ml. de llet de coco
- sal i oli

Preparació

Netegem i tallem ben petites la ceba, la xalota i el porro i els posem a sofregir en una olla amb oli d'oliva.

Quan la verdura comenci a estovar-se afegim el gingebre que haurem pelat i tallat petit. El deixem un minut.

Afegim la pasta de curri, barregem i hi tirem les llenties i el caldo de verdures. Deixem que bulli uns 15 minuts fins que les llenties estiguin fetes.

Triturem lleugerament amb la minipimer (no cal que quedi com una crema, és bo que conservi una mica la textura de les llenties).

Afegim la llet de coco, barregem i deixem bullir cinc minuts més. Servim posant un rajolí de llet de coco per sobre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada