dimarts, 8 de juliol del 2025

Steak tartar





Ingredients

60 gr. de filet de bou
60 gr. de llom alt de bou
5 gr. de  mostassa a l'antiga
15 gr. de ceba tendra
5 gr. de tàperes
15 gr. d'oli s'oliva suau
15 gr. d'oli d'oliva extra verge
20 gr. de rovell d'ou
unes gotes de salsa Perrins
unes gotes de Tabasco
sal i pebre

Preparació

Tallem les dues carns amb un ganivet ben esmolat. Ha de quedar tallada molt petita. Tallem també molt petita la ceba tendra i les tàperes.

Salpebrar i afegir tots les ingredients excepte el rovell d'ou. Barrejar amb una forquilla. Incorporar el rovell d'ou i barrejar amb suavitat per evitar que l'ou emulsioni amb l'oli.

Afegir la salsa Perrins i el Tabasco.

Servir fred sobre pa torrat o amb una guarnició de patates fregides.


diumenge, 2 de març del 2025

Llenties amb pollastre i espècies Karlos Arguiñano

 


Ai que bones les llenties. Doncs si us agraden, les heu de probar fetes amb aquesta recepta de Karlos Arguiñano i ja veureu quina sorpresa; les llenties de tota la vida amb un aire totalment oriental. Les espècies (no n'escatimeu la quantitat) les traslladen a una dimensió totalment nova i deliciosa.

Ingredients

300 gr de llenties

4 cuixes de pollastre (els quartos sencers partits per la meitat)

1 litre de caldo

1 pebrot verd

1 ceba

1 pastanaga

2 grans d'all

2 tomàquets ratllats

1 culleradeta de comí

1 culleradeta de pebre vermell

1 culleradeta de canyella

1 culleradeta de pebre nedre

1 culleradeta de cúrcuma

1 trocet de gingebre fresc ratllat

oli i sal

cuscús o arròs per acompanyar


Preparació

En una cassola prou fonda posem una mica d'oli d'oliva i enrossim el pollastre.

Retirem el pollastre i en el mateix oli (si hi ha massa greix en treiem una mica) hi sofregim el pebrot verd, la ceba, la pastanaga i els alls, tot tallat ben petit.

Quan les verdures estiguin sofregides hi afegim les herbes, pebre vermell, canyella, pebre negre, cúrcuma, comí i gingebre i ho deixem un parell de minuts. És important, en la mesura que poguem,    posar-hi totes aquestes herbes, que son les que donen personalitat a aquesta recepta.

Afegim el tomàquet, les llenties, que no cal que haguem remullat, el brou (si no tenim brou hi podem posar aigua, tot i que no seràn tan gustoses) i el pollastre. Ho fem bullir 35/40 minuts.

El podem acompanyar amb arròs bullit o cuscús.

Servim o esperem a l'endemà, que com passa amb tots els guisats encara serà més bo.