dimarts, 12 de setembre del 2017

Fideus amb calamars, gambes i cloïsses




Un dinar de diumenge en família. Poca feina, saborós i per tanta gent com faci falta, solament cal adaptar la quantitat d'ingredients i la mida de la cassola. La pasta és bona amb tot el que li posis, així que ja sabeu, jo he fet aquest plat amb calamars llagostins i cloïsses, però en comptes de calamars pot ser sípia, en comptes de llagostins escamarlans, s'hi poden afegir uns musclos, en fi, tot allò que ens vingui de gust o que tinguem a mà.

Ingredients

8 calamars petits
4 llagostins
un grapat de cloïsses (també poden ser rossellones o podem afegir uns quants musclos)
1 pebrot verd
un troç de pebrot vermell
1 ceba mitjana
2 grans d'all
2 tomàquets madurs o 2 cullerades de tomàquet fregit
250 gr. de fideus gruixuts
caldo de peix
oli
sal

Preparació

Posem les cloïsses en aigua salada per tal que s'obrin i deixin anar la sorra que puguin tenir. Les deixem amb aigua mentre anem fent la recepta.

Netegem els calamars i els llagostins. Als llagostins els separem els caps de les cues.


Posem una cassola al foc (jo ho he fet en el wok) i hi aboquem els calamars. D'entrada els posem a la cassola calenta sense gens d'oli ni de sal, per segellar-los. Al cap d'un parell de minuts afegim l'oli, la sal i els llagostins. Ho deixem cinc minuts i ho retirem de la cassola. 

Posem el caldo de peix a escalfar en un pot a part. Es tracta de tenir-lo ben calent, a punt per afegir a la cassola quan ens faci falta.

Tallem la ceba i els pebrots en juliana i els alls a tallets petits, afegim una mica de sal i ho sofregim a a foc viu a la mateixa cassola on hem fregit el peix. Hi posarem també els caps dels llagostins i si cal afegirem una mica més d'oli. Amb la cullera de fusta anem xafant els caps dels llagostins per tal que deixin anar el xu



Afegim el tomàquet ratllat, baixem el foc i sofregim fins que veiem que el tomàquet està fet. En el cas que el tomàquet que hi posem ja sigui fregit, amb un minut n'hi haurà prou.


Afegim els fideus, barregem amb el sofregit i els deixem al foc, remenant de tant en tant uns minuts.


Hi aboquem el caldo i els calamars i deixem que bulli aproximadament 10 minuts o fins que la pasta estigui al punt. Un parell de minuts abans d'apagar el foc afegirem els llagostins, les cloïsses i l'aigua que aquestes han deixat.


Ja podem emplatar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada