dimarts, 9 de març del 2021

Wellington de carabassa vegà

 

Aquest va ser el nostre sopar de cap d'any del meravellós 2020 (amb un coulant de regal de postres). Almenys vam poder acabar l'any amb una mica d'alegria al plat.

Ingredients
 
1 rotllo de pasta de full vegà
Mitja carabassa allargada
1 ceba gran
2 dents d'all
500g de bolets
Romaní i farigola
1 cullerada de miso
200g d'espinacs
50g de pinyons o nous 
Llet vegetal
Oli 
Sal
Pebre


Preparació

Precalentem el forn a 200ºC. 
En una plata de forn posem la mitja carabassa, pelada i sense les llavors, amb un rajolí d'oli i sal. També podem aprofitar i fer-la tota, i reservar la resta de carabassa per un altre plat. Rostida és boníssima! La deixem fer-se uns 30-35 minuts, o fins que estigui tendra.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, sofregim la ceba i l'all durant uns 5 minuts. Salpebrem. Hi afegim els bolets i ho deixem fer-se uns 10 minuts més, sense tocar-ho gaire. Llavors hi tirem la farigola i el romaní, els pinyons o nous i la cullerada de miso. Ho deixem fer-se 5 minuts més i llavors ja hi podem tirar els espinacs, fins que estiguin cuits. 
Retirem la barreja del foc i esperem que es refredi una mica, i també la carabassa, abans d'enrotllar-ho tot. 
Quan estigui més fred, en una altra plata de forn estirem el rotlle de pasta de full. Escampem 3/4 de la mescla de bolets a una meitat de la massa i hi posem la carabassa per sobre. Llavors tirem la resta de mescla per sobre la carabassa.

 

 
Enrotllem el Wellington amb cura, tancant-lo pels costats. Si ens sobra massa, podem tallar tires estretes per posar per sobre, com veieu a la fotografia. 
Abans de posar-lo al forn el pintem per sobre amb una mica de llet vegetal i hi fem algun tall. L'haurem de tenir dins del forn, a 200ºC, uns 25 o 30 minuts, fins que veiem que està ben dauradet.
 
 
 
Nosaltres el vam servir amb uns quants espàrrecs a la planxa al costat. Amb puré de patates o una amanida també queda bé. Si un se sent creatiu, per què no fer una salsa dolça de nabius?


Si teniu sort amb la carabassa, i té un punt dolcet i tot, és espactacular!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada