Ai que bones les llenties. Doncs si us agraden, les heu de probar fetes amb aquesta recepta de Karlos Arguiñano i ja veureu quina sorpresa; les llenties de tota la vida amb un aire totalment oriental. Les espècies (no n'escatimeu la quantitat) les traslladen a una dimensió totalment nova i deliciosa.
Ingredients
300 gr de llenties
4 cuixes de pollastre (els quartos sencers partits per la meitat)
1 litre de caldo
1 pebrot verd
1 ceba
1 pastanaga
2 grans d'all
2 tomàquets ratllats
1 culleradeta de comí
1 culleradeta de pebre vermell
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de pebre nedre
1 culleradeta de cúrcuma
1 trocet de gingebre fresc ratllat
oli i sal
cuscús o arròs per acompanyar
Preparació
En una cassola prou fonda posem una mica d'oli d'oliva i enrossim el pollastre.
Retirem el pollastre i en el mateix oli (si hi ha massa greix en treiem una mica) hi sofregim el pebrot verd, la ceba, la pastanaga i els alls, tot tallat ben petit.
Quan les verdures estiguin sofregides hi afegim les herbes, pebre vermell, canyella, pebre negre, cúrcuma, comí i gingebre i ho deixem un parell de minuts. És important, en la mesura que poguem, posar-hi totes aquestes herbes, que son les que donen personalitat a aquesta recepta.
Afegim el tomàquet, les llenties, que no cal que haguem remullat, el brou (si no tenim brou hi podem posar aigua, tot i que no seràn tan gustoses) i el pollastre. Ho fem bullir 35/40 minuts.
El podem acompanyar amb arròs bullit o cuscús.
Servim o esperem a l'endemà, que com passa amb tots els guisats encara serà més bo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada