dijous, 6 d’abril del 2017

Viandes. Escudella barrejada del Pallars



Durant les passades vacances de cap d'any (buf!, fa molt de temps!) vam estar esquiant a la Vall de Boí. Va estar una feliç retrobada perquè feia molts anys que no hi havia estat, i no me'n recordava de com n'és de bonic. Ens vam divertir molt esquiant i admirant l'imponent paisatge i visitant les esglésies romàniques dels diferents pobles. Ja estic pensant de tornar-hi abans de l'estiu, així que que la neu es fongui per pujar a veure alguns d'aquells magnífics llacs i cims del Parc Natural d'Aigüestortes.

A més d'estar perfecta i còmodament instal·lats a l'Hostal Pey de Boí, vam tenir l'ocasió de provar alguna de les delicadeses gastronòmiques de la comarca, com ara les delicades truites de riu, la impressionant carn de vedella ecològica i una sopa que recorda l'escudella barrejada que feia la mare, i que aquí n'hi diuen "viandes". 

Buscant a Internet he trobat la pàgina que l'Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica dedica a la recepta d'aquesta sopa i veig que bàsicament es tracta d'una escudella barrejada però curiosament hi incorpora trossos de pera. M'ha semblat interessant i així l'he fet. Aqauest ha estat el resultat!

Ingredients

1 1/2 l. de caldo (de pollastre, tocino, verdures...)
5 fulles de col
2 pastanagues
1 patata
1 pera
1 grapat de fideus no gaire fins
1 grapat de mongetes cuites
1 troç de botifarra negra
1 troç de botifarra blanca

Preparació

Netegem les verdures i pelem la patata. Ho tallem tot a trocets. Pelem la pera i també la tallem.

Posem el caldo en una olla i el posem al foc. Quan comenci a bullir anem afegint les verdures: col, patates, pastanagues.

Al cap de cinc minuts podem afegir els fideus i ho deixem bullir 8 o 10 minuts més.

Finalment afegim les mongetes cuites i les botifarres tallades a rodanxes. Ho deixem un parell de minuts i ja podem servir.



Bon profit!

2 comentaris:

  1. M'encanta aquesta recepta... Senzilla i boníssima

    ResponElimina
  2. Gràcies Laura. Espero que puguis trobar en el meu blog altres receptes que t'agradin. Totes han estat provades a la taula de casa. Una abraçada.

    ResponElimina