dimecres, 16 de juliol de 2014

Pollastre farcit de carn, poma i pinyons



Aquesta recepta és apropiada per una ocasió especial, quan hi hagi molta gent a taula, per Nadal o per un aniversari. Jo l'he fet ara perquè havia comprat el pollastre feia temps i m'havia cansat de veure'l al congelador. De tota manera va quedar molt bo i segur que el tornaré a fer.

Ingredients

1 pollastre sencer i desossat
250 gr. de carn picada de vedella
250 gr. de botifarra
1 ceba
1 poma
un grapat de pinyons
sal
oli
romaní
una copa de conyac
2 patates 

Preparació

Tallem la ceba petita, la salem i la sofregim amb una mica d'oli, a foc suau, fins que estigui tova. Deu minuts abans haurem afegit a la paella una poma pelada i tallada a trocets i els pinyons. Quan la ceba i la poma estiguin ben sofregides apaguem el foc i reservem.

En un bol gran barregem la carn de vedella i la carn de la botifarra que haurem obert i retirat la pell. Afegim un troç de pa dur que haurem remullat prèviament i escorregut i barregem. Afegim el sofregit de ceba, poma i pinyons i tornem a barrejar fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.

Farcim el pollastre amb aquesta barreja de carn repartint el farcit per tot l'interior i el tanquem amb uns escuradents. Tanqum de la mateixa manera l'orofici del coll.

Posem el pollastre en una plata que pugui anar al forn o el freguem amb oli d'oliva, el salem i l'espolsem amb romaní.

Introduim el pollastre en el forn a 200º durant 30 minuts

Quan hagin passat els primers 30 minuts baixem la temperatura del forn a 175º i el deixem aproximadament 45 minuts més. En aquest moment afegim les patates que haurem pelat i tallat a trossos no massa petits, disposant-les al voltant del pollastre.

Cada 15 minuts treurem la plata del forn i mullarem el pollastre amb el suc que es vagi formant.

Quan el pollastre estigui cuit el treiem del forn. Convé deixar reposar el rostit 15 minuts abans de servir.



Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada