dimecres, 25 de febrer de 2015

Zamburinyes a la planxa



Me les mirava sempre que anava a la plaça i les veia en les parades del peix, tan fresques elles a sobre de tot aquell gel. Amb l'excusa del sant de la meva filla m'he decidit a emportar-me-les a casa i es clar, han volat entre grans aplaudiments.

Ingredients

Tantes zamburinyes com volgueu (mai no en seràn masses)
all
julivert
sal (millor en escames)
oli

Preparació

Les que he comprat jo ja veien obertes i netes, de fet així és com sempre les he vist presentades en els mercats de la ciutat.

Tallem l'all i el julivert ben petit, el posem amb un potet i el cobrim d'oli.


Amb una cullereta posem una mica d'aquest oli amb all i julivert per sobre de cada zamburinya.

Posem una planxa al foc i deixem que s'escalfi bastant.


Quan la planxa sigui ben calenta posem les zamburinyes de cara avall, amb la carn tocant la planxa i baixem una mica el foc. Les deixem un parell de minuts (escassos) i les hi donem la volta.

Hi posem una mica de sal en escames

Ens les mengem immediatament acompanyades d'un bon vi vlanc gelat. Si pot ser un albariño, doncs molt millor.



Amb un vermut blanc també són un 10!




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada