Ingredients
300 gr. de bacallà sec que haurem posat en remull 3 dies abans
4 cullerades de sofregit (recepta aquí)
2 carxofes
1 pebrot verd
280 gr. d'arròs (jo he posat arròs del Delta)
1 l. de caldo (de pollastre, de peix, o meitat i meitat)
sal
oli
Preparació
Posem el caldo a escalfar.
Netegem les carxofes treient les fulles verdes. Tallem les puntes, les partim en dos, treiem la pelussa que hi ha a l'interior i tallem cada meitat en dos o en tres trossos.
Rentem el pebrot verd i el tallem a tires o a rodones.
Posem la paella al foc amb una mica d'oli. Quan sigui calent hi tirem les carxofes i el pebrot i deixem que es fregeixi a foc mig. Amb cinc minuts n'hi haurà prou.
Afegim el bacallà i el fregim amb les verdures. No cal fer-lo gaire ja que s'acabarà fent amb l'arròs.
Afegim el sofregit que haurem preparat prèviament i barregem.
Afegim l'arròs i sofregim uns minuts fins que veiem que els grans comencen a transparentar.
Afegim el caldo que tindrem bullint, d'un cop. Remenem i deixem que l'arròs cogui, sense tornar-lo a remenar, durant 17 minuts.
Després d'aquests 17 minuts ens haurem quedat sense aigua. Deixerem l'arròs encara un o dos minuts més per tal d'aconseguir que la base ens quedi torradeta.
Després d'aquests 17 minuts ens haurem quedat sense aigua. Deixerem l'arròs encara un o dos minuts més per tal d'aconseguir que la base ens quedi torradeta.
També podem acabar l'arròs al forn. Per això haurem pre-escalfat el forn a 250º i hi posarem la paella després d'haver-hi tirat el caldo, i d'haver-lo tingut al foc uns minuts, de manera que el total de temps entre el foc i el forn siguin 17 minuts. Acabarem amb la paella sobre el foc, un o dos minuts per aconsseguir que la base ens quedi torradeta.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada