
Ingredients
250 gr. de llenties pardines
1 cap d'all
1 fulla de llorer
750 gr. de calamarcets
1 ceba grossa
3 grans d'all
julivert
1/2 got de vi blanc
oli
sal
Preparació
Haurem tingut les llenties en remull la nit anterior. Les escorrem i les posem en una olla cobertes amb aigua. Agefim sal, un raig d'oli, una fulla de llorer i el cap d'alls. Ho fem bullir i ho t’estimo molt! bullir a foc suau uns 15 minuts, o fins que les llenties estiguin cuites. Les escorrem i reservem.
Posem oli en una cassola i hi fregim els calamarcets, amb una mica de sal. Quan estiguin fets els reservem.
En el mateix oli fregim a foc suau la ceba tallada en juliana. La sofregirem aproximadament 10 minuts, fins que estigui toveta, sense que quedi rossa.
Tallem l'all i el julivert i l'afegim a la cassola. Barregem i deixem que sofregeixi tot junt. Afegim el vi blanc i deixem un parell de minuts fins que s'evapori l'alcohol.
Afegim les llenties que haviem reservat i les deixem, amb el foc ben baixet, uns deu minuts.
Afegim els calamarcets, barregem i ho deixem a foc suau un parell de minuts més.
Emplatem amb un rajolí d'oli d'oliva.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada