dissabte, 16 de gener de 2016

Pastís de pastanaga



Fins fa poc resultava insòlit descobrir un pastís que utilitzava pastanaga com a ingredient principal però ara ja ens hem acostumat a veure'l als mostradors de nombroses cafeteries. El resultat és deliciós. Amb un tè o amb un cafè amb llet està genial.

La recepta l'he trobat al bloc Les receptes del Miquel.

Ingredients

Per a la cobertura:
200 gr. de formatge Philadelphia
100 gr. de mantega
50 gr. de sucre glass
1 culleradeta d'essència de vainilla
Una mica de xocolata negre ratllat

Per al pastís:
300 gr. de farina
1/4 de cullerada de cadascuna d'aquestes espècies: canyella en pols, nou moscada, gingebre en pols, clau en pols.
1 culleradeta de llevat Royal
1 culleradeta de bicarbonat
200 gr. de sucre morè
4 ous grossos
250 gr. d'oli d'oliva
el suc d'1 taronja
el suc d'1 llimona
250 gr. de pastanaga ratllada, reservant una mica per decorar.
150 de nous picades

Preparació

Preescalfem el forn a 180º

Untem un moltlle de 20 cm de diàmetre (millor desmontable) amb mantega i hi espolsem una mica de farina.

En un bol gran tamissem la farina amb les espècies, el llevat i el bicarbonat. Afegim el sucre morè.

En un altre bol batim els ous amb l'oli, el suc de taronja i el suc de llimona. Afegim la pastagana ratllada.

Incorporem la barreja d'ous batuts al bol dels ingredients secs, barregem i afegim les nous picades.

Aboquem la barreja en el motlle i l'introduim en el forn durant 50-60 minuts (jo el vaig tenir 65 minuts). Desmotllem i refredem sobre una reixeta.

Preparem la cobertura batin la mantega amb el sucre glass fins que ens quedi una barreja blanquinosa i flonja. Incorporem el formatge Philadelphia i continuem batin fins que ens quedi una crema homogènia. Reservem a la nevera per tal que es refredi i agafi cos.

Un cop el pastís estigui fred extenem la crema uniformement per sobre i hi escampem una mica de pastanaga ratllada i una mica de xocolata ratllat.

Es pot fer el dia abans i guardar-lo a la nevera.




També l'he fet en format de madalena. Amb la meitat de les quantitats i 20 minus de forn en surten 12.


Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada