dimarts, 3 de maig del 2016

Calamarcets farcits de múrgules i botifarra negra amb pèsols i alls tendres



Ingredients

12 calamarcets
 1 i 1/2 ceba tendra
 4 múrgules
 6 talls de botifarra negra
 farigola fresca
 un grapat de pinyons
 400 gr. de pèsols del Maresme
 un manat d'alls tendres
 una branca de canyella
 sal
oli d'oliva extra verge.

Preparació

Netegem els calamarcets per fora i per dintre donant-los la volta i els reservem. Les potes les tallem a trocets petits i també les reservem.

Netegem la ceba i la tallem en brunoise. Netegem les múrgules evitant utilitzar molta aigua i les tallem a tallets petits. Tallem també en brunoise la botifarra negra.

Posem oli en una paella i fregim la ceba amb una mica de sal a foc mig. Quan s'hagi estovat una mica afegim les múrgules i la farigola fresca, barregem i deixem que sofregeixi uns minuts. Afegim la botifarra negra, barregem, deixem un parell de minuts més.

Quan veiem que la botifarra està prou cuita afegirem les potes de calamar, barregerem i apagarem el foc. Les potes s'acabaran de coure amb l'escalfor residual. Rectifiquem de sal si és necessari.

Deixem que aquest farciment es refredi una mica. Podem inclús fer el farcit el dia abans i d'aquesta manera simplificar la feina.

Amb l'ajuda d'una cullereta o d'una mànega de pastisseria omplirem els calamars amb el farcit. Els tanquem amb escuradents.

Ara passarem a preparar l'acompanyament de pèsols.

Netegem i tallem els alls tendres en juliana i la mitja ceba en brunoise i els fregim a foc viu en una paella amb una mica d'oli, una fulla de llorer i una branca de canyella. 


Afegim els pèsols, sal i un parell de cullerades d'aigua, just per obtenir una mica de vapor que ajudi a coure els pèsols que s'han de fer de seguida perquè són molt tendres. Quan aquesta mica d'aigua s'hagi evaporat els pèsols estaràn a punt.

Fem els calamars en una planxa ben calenta, a foc viu. Quan estiguin rossos per les dues bandes els retirem i reservem.
En la mateixa planxa, aprofitant els sucs que hauràn deixat els calamars torrem uns quants pinyons.

Emplatem repartint els pèsols en quatre plats, 3 calamars al costat i els pinyons a sobre.



Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada