dimarts, 7 de maig del 2019

Carpaccio de bacallà


Aquest cap de setmana hem estat a Tortosa on hem comprat aquest bacallà tallat per a carpaccio. Ho hem fet en el mercat, on hem trobat diverses parades precioses, tan de bacallà com d'altres aliments.

Ingredients

- Bacallà tallat per a carpaccio. Si no en trobem prèviament tallat el podem tallar nosaltres, partint de lloms i utilitzant un ganivet ben esmolat.
- Un parell de tomàquets madurs.
- Una ceba morada o ceba tendra.
- Oli d'oliva.
- Unes quantes olives.

Preparació

Posem el bacallà en remull. Com que es tracta de tallets molt prims amb una hora aproximadament n'hi haurà prou. En tot cas l'haurem d'anar provant fins que trobem que està al nostre gust. Llavors el treurem de l'aigua i l'eixugarem amb un drap net o amb paper de cuina.



Ratllem els tomàquets i els amanim amb oli i sal.


Netegem i tallem la ceba ben petita i l'amanim amb una mica d'oli i sal. L'afegim al tomàquet ratllat.
Disposem els tallets de bacallà en una plata i ho amanim amb un rajolí d'oli. Posem per sobre el tomàquet ratllat amb la ceba.
Repartim les olives i servim.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada