divendres, 24 d’abril del 2020

Pancakes amb xips de xocolata veganes




Qui no vol començar un dia especial amb un regalet ben dolç? I qui diu que no es poden fer pancakes veganes amb ingredients corrents?
Només us dic una cosa: de res.

Ingredients

Per les pancakes:
250g de farina
Un got de llet de soja
1 cullerada i mitja de sucre
1 cullerada i mitja de vinagre de sidra
2-3 culleradetes de llevat
Mitja culleradeta de sal
1 culleradeta i mitja d'essència de vainilla
50g de xocolata negra
Oli

Per servir (fotografia):
Nabius congelats
Xarop d'atzavara (sirope de ágave)



Preparació

Amb aquestes quantitats ens en van sortir per a quatre persones.
Barregem la llet de soja i el vinagre de sidra en un bol, i ho deixem reposar.
En un altre bol barregem la farina, el sucre, el llevat i la sal, i ho barregem bé. 
Afegim la vainilla a la mescla líquida i l'afegim al bol amb la farina. Ho barregem tot bé. Hauria de quedar bastant consistent; en cas contrari, afegim una mica més de farina. A vegades depenent de la marca de la llet de soja la massa tendeix a ser més líquida del que cal. Si és massa líquida no podrem donar la forma de pancake sinó que quedarà més aviat una crepe.
Per últim afegim la xocolata trossejada al bol i fem una última barreja. 
Amb un pinzell untem una paella amb una fina capa d'oli. Posem unes dues cullerada de massa (a la fotografia les vam fer una mica més gruixides, però recomanem fer-ne més de més primetes) per fer una capa fina i la girem després de 3 o 4 minuts o quan la veiem ferma i fins i tot una mica torradeta. Untem altre cop la paella amb una mica d'oli quan sigui necessari.
Servim les pancakes amb fruita fresca, crema de cacahuet, crema de xocolata, salsa de fruits vermells... En el nostre cas vam escalfar nabius congelats fins fer-ne salsa i vam afegir-hi un raig de xarop d'atzavara (sirope de ágave, semblant a la mel).

Decadentment delicioses! Una manera potent de començar el dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada