divendres, 15 de maig del 2020

Curri de llenties vermelles i coliflor vegà


Us agrada el picant? No espereu massa a fer aquest plat. No el podeu ni veure? Potser és millor que tasteu alguna altra de les nostres receptes (o fer aquesta sense el bitxo, però creiem que perd bastanta gràcia).
Per mi i la mama el plat tenia el toc de picant just, intens. Pel Iago era una mica massa fort. El papa ni el va tastar, perquè vam aprofitar per fer-lo un dia que no hi fos: no n'hauria suportat ni una cullerada. Així que poseu-ne la quantitat que penseu, a la vostra discreció!

Ingredients

3 xalotes
3 dents d'all
1 dit de gingebre tallat petit
1 bitxo sencer sense llavors
1 cullerada de comí
1 cullerada de curri
1 llauna de tomàquet sencer pelat
200g de llenties vermelles crues
1 coliflor petita
1 litre de caldo
250g d'arròs
100ml llet de coco
Coriandre per guarnir
Oli

Preparació

Abans de començar, una aclaració: en el cas que es vulgui fer el plat menys picant, en lloc de tallar el bitxo es pot posar directament al sofregit, sencer, i retirar-lo abans de servir.
Comencem picant les xalotes, l'all i el bitxo. Ho posem en una cassola amb oli a sofregir durant 5 minuts. Llavors hi afegim el gingebre, que deixem fer-se durant 1 minut més. 


Per últim hi tirem les espècies i deixem que desprenguin el seu aroma durant 1 minut. 


Procedim a tirar el tomàquet i remenem i anem xafant mentre se sofregeix, durant 5 minuts. 


És hora de posar les llenties, la coliflor tallada i el caldo. Primer en tirem només 800ml, i n'anem afegint si ho creiem convenient. Nosaltres, com diu als ingredients, vam acabar amb el bric sencer d'1 litre. Ho deixem fent xup-xup uns 15 minuts.


Per últim afegim la llet de coco i esperem 2 minuts. En cas que haguem posat el bitxo sencer el retirem en aquest moment.


Paralel·lament haurem bullit l'arròs de la nostra elecció. Servim el curri al costat de l'arròs i ho guarnim amb una mica de coriandre picat per sobre, com veieu a la primera imatge.

La combinació del curri i l'arròs és espectacular. Teníem un paquet de nachos obert i en vam anar picant amb el curri, i cal dir que la combinació va resultar inesperadament bona. 
Es pot variar la recepta utilitzant altres llegums i verdures (per exemple, cigrons i espinacs), i fer-la de manera anàloga.
A endrapar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada