dilluns, 4 de maig del 2020

Pasta amb salsa bolonyesa vegana


Una de les receptes de pasta veganitzades més sorprenentment semblant a la versió no vegana. Una bona opció quan un vol allunyar-se de la pasta amb verdures i bolets (boníssima també, és clar).

Ingredients

320-400g de pasta
100g de soja texturitzada
1 pot de tomàquet triturat natural (uns 400g)
1 carbassó
1 ceba
1 dent d'all
1/2 tassa de vi
Sal
Oli
Pebre
Orenga o alfàbrega, si en tenim

Preparació

Amb aquestes quantitats vam fer quatre plats de pasta (com sempre).
Comencem picant l'all i tallant la ceba ben fineta, i ho posem en una paella amb l'oli ben calent. Ho deixem sofregir durant uns minuts fins que estigui dauradet. Salem i tirem també el pebre, al gust.
Mentrestant tallem la verdura (es pot substituir el carbassó per pastanaga, o posar-ne d'altra) i posem la soja texturitzada en un bol recoberta d'aigua bullint. La deixem reposar un parell de minuts i l'escorrem.
Afegim el carbassó i deixem que es fregeixi uns minuts. Procedim a tirar-hi la soja escorreguda i el vi. Després d'uns minuts hi afegim el tomàquet. 
Rematem amb sal i pebre si ho creiem convenient. Un toc d'orenga o d'alfàbrega li dóna un gust molt bo. 
Ho deixem tot fent-se una estoneta, a foc baix. La bolonyesa és una salsa que guanya com més temps la deixes al foc.
Quan veiem que li queda poc tirem la pasta a bullir i la deixem el temps que indiqui el paquet. Afegim la pasta a la paella de la salsa i barregem. Ja està llest per servir i per gaudir!

El meu germà em va dir que la salsa és una mica menys intensa que la de carn (jo no noto la diferència, però crec que és perquè ja no tinc massa present el gust de la carn) però que realment estava molt bona i "donava molt el pego". Com dic sempre, en temes càrnics ell és el mestre. Feu-li cas!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada