diumenge, 24 de maig del 2020

Pasta amb tempeh i bròcoli vegana


Busqueu un plat de pasta vegà que no consisteixi en verdures al wok? (I ja coneixeu la meravellosa recepta de Stroganoff de tofu i bolets?) Com sempre, ens avancem a les vostres demandes. Avui, de part del papa. La solució per una salsa cremosa i gustosa: el tahini. 

Ingredients

Per la pasta
250g de macarrons integrals
250g de tempeh
Un bròcoli sencer
Un grapat de cibulet
4 dents d'all
Oli
Pebre negre

Per la salsa
5 cullerades soperes de tahini
3 cullerades soperes de suc de llimona
Aigua
Sal


Preparació

Posem a bullir la pasta escollida seguint les directrius del paquet. Abans d'escórrer-la reservem una tassa de l'aigua que hem utilitzat per coure-la. 
Paral·lelament fem la salsa posant el tahini, el suc de llimona i una mica de sal a un got. Remenem i hi afegim aigua fins omplir-lo del tot, fent una salsa homogènia. 
En una cassola salem i saltegem el tempeh amb una mica d'oli durant 7 minuts, fins que estigui dauradet. El retirem i reservem. A la mateixa cassola sofregim el bròcoli, tallat a trossets, durant 5 minuts. Hauria de quedar de color verd viu i encara una mica cruixent. Llavors apartem el bròcoli a una banda de la cassola i hi afegim l'all picat amb una mica més d'oli. El deixem coure durant 15 segons i el barregem amb el bròcoli. 
Procedim a afegir-hi la pasta i apaguem el foc. Llavors hi tirem la salsa de tahini i ho barregem tot per tal que s'incorpori bé. Aboquem el got d'aigua que havíam guardat de la cocció de la pasta, per tal de rebaixar la salsa. Un cop tot estigui ben barrejat podem afegir el tempeh, el cibulet tallat i un toc de pebre negre, barrejant amb cura. 
Ja està llest per servir.

La idea de fer servir tahini com a base per la salsa és genial. La cremositat de la salsa recorda una mica a la carbonara. Es pot variar el plat substituint el tempeh per tofu o cigrons, i el bròcoli per altres verdures. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada