dissabte, 29 d’agost del 2020

Galetes de crema de cacahuet veganes

Unes galetes curioses: dolces, amb un gust dominant de fruit sec i una textura més aviat tova que potser, si es vol, es pot corregir amb un toc de forn més alt i sense posar-les a la nevera. De totes maneres a casa ens van agradar tal i com van sortir. Perfectes per aprofitar la crema de cacahuet menys cremosa que queda al fons del pot.

 

Ingredients

240g crema de cacahuet
3 cullerades de farina
60g sucre
3/4 culleradeta de llevat
2 cullerades de compota de poma
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
1/8 culleradeta de sal


Preparació

Abans de començar amb la recepta en sí vull comentar que, en cas de no voler comprar compota de poma, se'n pot fer a casa (així ho fem nosaltres). Només cal tallar una poma a trossos i posar-la, amb mig dit d'aigua, en un cassó al foc, i anar remenant fins que estigui una mica torradeta i tova. Llavors apaguem el foc, afegim un toc de canyella i el suc de mitja llimona i ho triturem.
 
Per fer les galetes, posem tots els ingredients secs a un bol i hi afegim la crema de cacahuet. Si està massa sòlida convé escalfar-la lleugerament per poder-la abocar com una crema. Després de barrejar hi aboquem la resta d'ingredients fins que ens quedi una massa bastant consistent, i amb un toc oliós.
Amb la mà anem formant petites boletes de massa. Recomano treballar amb un bol d'aigua al costat, perquè se us enganxaran tota l'estona a les mans. 
Si les voleu tovetes, abans de posar-les al forn, les heu de deixar una hora a la nevera. Nosaltres així ho vam fer. Possiblement queden més cruixents si se salta aquest pas.
Per últim només cal posar-les en una plata de forn, aplanant-les amb l'ajuda d'una forquilla, i tenir-les 8 minuts al forn, escalfat a 180ºC. Quan les traieu semblaran poc fetes, no en feu cas. Deixeu-les refredar almenys 10 minuts abans de treure-les de la plata, mentre que adquireixen fermesa.
 
Aquest és un capritx per a gent llaminera, i bastant diferent als dolços que acostumem a menjar aquí, almenys nosaltres. Provar coses noves sempre va bé, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada