dilluns, 31 d’agost del 2020

Jjajangmyeon (짜장면) vegà


Per als més agosarats, aquí us presento un plat tradicional xinès-coreà que té un gust molt particular. Està fet a base d'una pasta de mongetes negres fermentades que, això sí, cal comprar a un supermercat asiàtic especialitzat i que no s'assembla a res que hagi tastat mai. Busqueu un pot que tingui una pasta negra anomenada chunjang. En coreà s'escriu 춘장.

Ingredients

320g de noodles udon
1 ceba mitjana
1 safata de bolets shiitake
1 carbassó
1 api
1 tros de col
1 cogombre
6 cullerades de chunjang 춘장
2 1/2 cullerades de vinagre d'arròs
2 cullerades de sucre morè
1 got d'aigua
2 cullerades de maizena
Oli
Sal
Pebre


Preparació

En una paella prou profunda a foc mig alt saltegem la ceba talladeta ben fina en oli d'oliva. La cuinem fins que estigui transclúcida. 
Afegim llavors els bolets, talladets, i els deixem fer durant 5 minuts, fins que l'aigua que deixen anar s'hagi evaporat.
Tot seguit tirem les verdures tallades: el carbassó, l'api i la col. Esperem uns 3 o 4 minuts que les verdures estiguin mig cuites.
Afegim en aquest moment la pasta negra, el vinagre d'arròs i el sucre, i remenem fins que el sucre s'hagi dissolt. Salpimentem al nostre gust. Baixem el foc a foc mig i aboquem l'aigua, barrejant, cobrint la paella i deixant que es cogui tot durant uns 10 minuts.
Per últim tirem la maizena i remenem per tal que la salsa s'espesseixi. Quan tingui la consistència desitjada rectifiquem de sal i pebre i ja podem apagar el foc i retirar la paella.
Bullim la pasta seguint les indicacions pertinents i l'escorrem. Els coreans sovint l'aclaren sota l'aigua per tal de treure els restos de midó que fan que s'enganxi, servint-la a temperatura ambient.
Només cal emplatar. S'acostuma a servir la pasta a sota i la salsa per sobre, a un costat, amb una mica de cogombre a tires per sobre per donar-li un toc de color. 

 
Per menjar, és clar, un comença barrejant-ho tot, com el bibimbap, com veieu a sobre. No queda molt bonic, per això se serveix primer ben separat.

No diré que és el plat oriental que més m'agrada, però està bo. El gust terrós i salat i la textura espessa són molt curiosos. Us recomano que el tasteu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada