dijous, 7 de maig del 2020

Stroganoff de tofu i xampinyons vegà



Primera recepta feta pel papa escrita a aquest blog (almenys penjada per mi). Una meravella vegana.
Aquest plat està deliciós. Moltíssim. Crec que li ho vaig repetir massa cops al llarg de tot el dinar. 

Ingredients

320g de pasta (nosaltres vam utilitzar fusili)
3/4 tassa d'anacards (en remull almenys 2h)
1 tassa i 1/2 de caldo de verdures

Pel tofu
400g de tofu ferm
Oli
Sal

Per la salsa
1 ceba
4 dents d'all
250g de xampinyons
1/2 tassa de vi blanc
2 cullerades de tomàquet triturat
Oli
Sal
Farigola
Pebre negre

Preparació

Amb aquestes quantitats van sortir quatre plats grans. Fins i tot hi havia una mica massa de tofu. A mi m'encanta, així que jo estava ben contenta, però probablement amb 300g n'hi ha prou.

Abans de començar a cuinar cal haver tingut en remull els anacards almenys 2h.
Bullim la pasta seguint les instruccions del fabricant. Quan estigui llesta l'escorrem i la reservem.
Mentrestant escorrem els anacards i els posem a una batedora amb el caldo de verdures, fins tenir una salsa fina, una mica granulada. Pot trigar entre 1 i 5 minuts, depenent de la potència de la màquina.
En una paella gran saltegem el tofu, tallat en tires fines, amb una mica d'oli i sal fins que estigui daurat. El retirem, procurant que no es refredi massa.
A la mateixa paella sofregim la ceba amb una mica d'oli durant 5 minuts, fins que estigui translúcida. Hi afegim llavors l'all, que saltegem durant 30 segons. Incorporem els xampinyons i la farigola, que deixem fer-se durant 5 minuts més. Llavors hi afegim el vi, el tomàquet, un toc més de sal i el pebre, pujant el foc. Deixem reduïr el vi fins que s'hagi consumit més o menys la meitat del seu volum, al voltant d'uns 5 minuts. Procedim a tornar a deixar la paella a foc mig.
Per últim tirem la salsa d'anacards, barregem i ho deixem espessir uns 5 minuts. Aprofitar per retocar el toc de sal o les espècies, si cal. Acabem afegint el tofu i remenant-ho tot per cobrir-lo amb la salsa, procurant que no es trenqui. 

Ho podem presentar per separat, com nosaltres, de manera que cadascú se serveixi la salsa amb el tofu sobre la pasta. Una mica de julivert picat per sobre li dóna un color verd ben bonic.
Excepte el meu pare, la resta ho vam completar amb un toc de sal picant. En la meva opinió va ser una idea excel·lent. 


Sento repetir-me però em sento obligada a recalcar que aquest plat és espectacular. Definitivament un dinar per fer per convidats que no porta excessiva feina. Per llepar-se els dits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada