divendres, 8 de maig del 2020

Katsu curri amb tofu arrebossat vegà



La meva família ja ho sap: el dia que em toca cuinar a mi cau sí o sí un plat oriental. Aquesta setmana vaig decantar-me per una recepta de curri japonesa. Crec que va ser una bona elecció!

Ingredients

250-300g d'arròs 
2 cullerades de vinagre d'arròs
1 culleradeta de sucre
Ceba tendra o llavors de sèsam per adornar

Pel curri
2 patates grans
2 pastanagues
Un tros de carbassó
1 porro
1 ceba
2 dents d'all
1 safata de bolets
4 cullerades de farina
Un tros petit de gingebre fresc
750ml de caldo de verdures
Oli
Sal
Curri
Canyella
Pebre de caiena

Pel tofu
200g de tofu ferm
Farina
Substitut de l'ou (Vegg i aigua o farina de cigró i aigua o llavors de xia/lli moltes i aigua)
Farina de galeta o panko


Preparació

Netegem l'arròs i el bullim de la manera que preferim. Com sempre, a casa hem fet servir la nostra arrossera oriental. Quan estigui llest el deixem refredar uns minuts, li afegim el vinagre d'arròs i el sucre i ho barregem.

En una paella afegim 4 cullerades d'oli i 4 cullerades de farina per fer el roux. Barregem i ho deixem fer-se uns minuts fins que estigui dauradet. Ho retirem i netegem la paella.
Procedim a tallar les verdures. A la mateixa paella tirem la ceba, l'all, les pastanagues, el porro i el carbassó (o les verdures que haguem escollit). Ho deixem cuinant-se uns 5-8 minuts a foc viu, fins que estigui prou cuit. Llavors hi afegim els bolets i les espècies, i ho remenem durant 1 minut fins que deixin anar la olor i el sabor. Respecte les espècies, poseu les quantitats a ull i al vostre gust, però tingueu cura de cuanta caiena poseu, que pica molt.
Llavors ja podem tirar el caldo de verdures i les patates, i quan faci xup-xup ho deixem a foc baix durant uns 8-10 minuts. 

Aprofitem ara per preparar el tofu, que tallem en tires fines. Preparem un bol amb farina, un bol amb la mescla "d'ou" i un bol amb la farina de galeta o panko. Prenem un tros de tofu, l'enfarinem, llavors el passem per "l'ou" i l'acabem recobrint bé de farina de galeta. Repetim el procés per tots els filets. 

Afegim el roux que hem fet al principi al curri, i remenem bé. Deixem el foc baix. La salsa hauria d'anar espessint-se. Ho deixem coent-se fins que tingui la consistència que desitgem. Tingueu en compte que si espereu molta estona les patates es desfan molt, com em va passar a mi. Potser és convenient tirar-les una mica més tard que el caldo. 

En aquests minuts finals fregim el tofu. En una paella amb prou oli, i a foc mig, passem el tofu per les dues bandes fins que estigui torradet. El retirem en un plat amb paper de cuina per desfer-nos de l'excés d'oli.

Ja està tot llest per emplatar! A una banda del plat servim l'arròs i a l'altra el curri, i ho acabem amb el tofu per sobre i la guarnició que més ens agradi. Mireu que fotogènic que és, el platet!


Recomano molt fer-lo un toc picant. L'original japonès ho és. Es pot substituïr el tofu per moniato arrebossat, també, si es prefereix.
Sembla una recepta molt elaborada, ara que he rellegit tot el procediment, perquè s'han de fer unes quantes coses alhora, però us asseguro que no és cert. No sé quan vaig trigar, però menys d'una hora segur.
I val molt la pena!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada