dimarts, 5 de maig del 2020

Pizza de pa (vegana i no vegana)


A casa nostra es fa pizza un cop per setmana. "Es fa pizza" s'utilitza com a eufemisme de "la mama fa pizza perquè el Iago en vol". 
És clar que, com podeu comprendre, fer pizza és laboriós i fa mandra. Així que, com a alternativa, fer aquesta recepta pot ajudar a suplir el desig de pizza sense dedicar-hi tant de temps. A casa funciona... temporalment.

Ingredients

2 pans de xapata
Tomàquet fregit triturat 
Orenga

Versió vegana
1 tomàquet natural petit
Xampinyons
Ceba caramel·litzada

Versió no vegana
Mozzarella ratllada
Formatge de cabra
Tonyina
Ceba caramel·litzada

Preparació

Tallem els pans de xapata per la meitat, com si els obríssim per fer un entrepà. Nosaltres amb mitja barra per cap en vam tenir prou, perquè eren prou grosses. 
Preparem els ingredients que vulguem. A casa les vam fer de ceba caramel·litzada (com sabeu, simplement es posa a la paella amb oli, sal i una mica de sucre i es deixa fregir-se una bona estona), tonyina i formatge de cabra, i una versió vegana amb la ceba, tomàquet natural i bolets a la planxa. 
Posem el forn a 250ºC i posem les pizzes de pa al centre, amb tots els ingredients, sobre una capa de tomàquet triturat i orenga, excepte la tonyina i la ceba a les no veganes i els bolets i la ceba a les veganes (tot això ja està prou cuit). Les deixem dins fins que veiem que el formatge està torradet. Quan les traguem del forn veurem que la base està molt cruixent.
Afegim els ingredients que calguin i ja està llesta per degustar. Es pot acompanyar d'una amanida o d'un plat de crema de verdures per fer un sopar ben complet.



No puc comentar res de la versió amb formatge, però la meva tria d'ingredients vegans és fa-bu-lo-sa! Em vaig menjar la meva pizza com una reina. La resta de la família també va gaudir de la seva amb formatge. Nyam!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada