dissabte, 23 de maig del 2020

Harira vegana


Una recepta exòtica per sortir de l'habitual sense necessitat d'embolicar-se massa. Es veu que és un plat molt típic marroquí, i a cada casa deuen tenir una recepta pròpia. Aquesta versió és vegana i, evidentment, deliciosa.

Ingredients

3 xalotes
4 dents d'all
1 llauna (250g) de tomàquet natural sencer
1 albergínia
1/2 litre de caldo de verdures
100g de llenties prèviament en remull
300g de cigrons cuits
120g de fideus prims
Oli
Pebre
Un dit de gingebre 
Pebre vermell
Canyella
Menta
Coriandre


Preparació

Piquem les xalotes, l'all i el gingebre ben petits. Afegim les xalotes en una cassola amb una mica d'oli i la sofregim durant 2 minuts. Llavors hi tirem les dents d'all, el gingebre i una mica de pebre negre, i ho deixem 1 minut més. 
Procedim a tirar-hi el tomàquet, que deixem fer durant 5 minuts, remenant de tant en tant mentre es desfà. Hi afegim llavors un polsim de pebre vermell i de canyella. Ho deixem 1 altre minut al foc.
Prèviament hem tingut les llenties en remull (preferiblement des de la nit anterior) i hem tallat l'albergínia. En aquest moment afegim les dues coses, juntament amb el mig litre de caldo, a la cassola. Ho deixem a foc baix durant uns 15 minuts, fins que les llenties estiguin cuites.
Tirem els cigrons cuits i la pasta al final, i ho deixem 5 minuts, perquè no quedin freds. Nosaltres vam posar fideus d'arròs que es fan molt ràpid. Si es fa servir una pasta de cocció més lenta cal tirar-la una mica abans.
Just quan toqui servir piquem la menta i el coriandre i els afegim a la harira, els quals donaran un toc fresc a un plat calent ben recomfortant, valgui la contradicció.

Amb aquestes quantitats surten cinc plats molt generosos, possiblement sis plats amb una amanida per compartir. 
Aquesta és una recepta sorprenent, especiada, diferent i molt gustosa. I feta en una sola cassola! Què més es pot demanar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada