Una recepta perfecta per quan ve de gust un sopar recomfortant i deliciós. A casa ja sabeu que ens delim pels plats orientals. Segurament un japonès diria que com a ramen aquest plat deixa una mica que desitjar, però com a còpia pràctica em sembla ben encertada.
Ingredients
Pel caldo
1 ceba
2 dents d'all
1 tall de gingebre fresc
1 litre i mig de caldo de verdures
2 cullerades de salsa de soja
1 cullerada de miso
Oli
Pasta
250g fideus d'arròs integrals (o noodles de ramen, udon, etc.)
Verdures i guarnició
1 carbassó
1 pastanaga
1 porro
1 safata de bolets
400g de tofu ferm
4 cullerades d'alga wakame deshidratada
Oli
Sal
Preparació
Piquem la ceba, l'all i el gingebre ben petits. En una cassola amb una mica d'oli els sofregim durant 5 minuts, o fins que estiguin ben cuits. Tirem un got de caldo i ho remenem bé, rascant una mica el fons de la cassola per si s'hi han quedat enganxats trossets, donant gust al caldo. Llavors hi afegim la resta de líquid i la salsa de soja. Esperem que arrenqui el bull i ho deixem tapat a foc baix, fent xup-xup.
Com més temps es deixi el caldo més intens serà el sabor. Es pot deixar una hora o dues, remenant ocasionalment. Jo no tenia massa temps així que només vaig esperar uns 10 minuts abans de passar a la següent fase.
Quan quedin 30 minuts per servir el plat tirem la cullerada de miso al caldo. Truc: perquè es desfaci bé convé barrejar-lo i dissoldre'l a mà amb una mica de caldo a part i tirar-hi directament el líquid resultant. Ho conitnuem deixant tapat i fent-se a foc lent.
Paral·lelament tallem les verdures que desitgem posar a sobre el ramen i el tofu. Si es vol fer un ramen encara més ràpid es poden tirar al caldo i fer una espècie de sopa. Nosaltres les vam fer a part, sobretot per un tema estètic, a la planxa. Vam aprofitar llavors per posar els fideus a bullir el temps que calia i els vam escórrer. També vam hidratar l'alga wakame en un plat a part.
Per servir vam col·locar els fideus al centre del bol i els complements al seu voltant, com veieu a la fotografia de baix. Llavors vam tirar-hi el caldo per sobre, i així no va quedar tot flotant sinó ben posadet. Com veieu a la fotografia del principi, al centre queden trossos de la ceba, l'all i el gingebre del caldo. Estaven boníssims.
Evidentment es poden variar les verdures, afegir-hi un ou o carn pels no vegans, canviar el tipus de fideus... i la recepta, en essència, continua sent la mateixa.
Bon profit! Prohibit no menjar-lo amb palillos!
Bon profit! Prohibit no menjar-lo amb palillos!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada