divendres, 1 de maig del 2020

Truita de patates vegana


Aquesta recepta té trampa: vam fer servir un complement vegà que imita l'ou que es diu Vegg. Principalment està fet de farina de cigró, i molt probablement es pot fer aquesta mateixa recepta usant-ne, sense cap sucedani processat... algun dia ho provaré i escriuré la recepta pertinent.
De moment sabem que amb aquest aliment funciona. El podeu trobar a supermercats com el Veritas.

Ingredients

500g de patates
3 cullerades de Vegg (uns 30g)
1/2 got d'aigua (uns 120ml)
Altres verdures, si es vol
Oli d'oliva
Sal

Preparació

Pelem, rentem i tallem les patates en trossets petits. Les fregim amb prou oli i amb sal, al gust, fins que estiguin tendretes. Com una truita normal, vaja. Quan estiguin llestes les treiem i escorrem.
Paral·lelament barregem el Vegg i l'aigua en un bol fins que no quedin grumolls. Hi afegim un polsim de sal. 
Posem les patates al bol de la mescla líquida. Si volem que la truita tingui alguna altra verdura, l'afegim també aquí. Nosaltres vam posar-hi pebrot verd, que teníem a la nevera.
Si us queda massa poc líquid afegiu una mica de barreja d'aigua i Vegg
Aboquem la mescla a una paella petita (la truita no és massa gran, dóna per quatre persones com a complement) i quan estigui cuallada, en pocs minuts, la girem amb l'ajuda d'un altre plat. 
Nosaltres la vam servir amb una amanida i una torrada amb escalivada. 




La textura és una mica més semblant al trintxat que a la truita de patates, però pot ser que fos perquè em van quedar una mica massa torrades. En qualsevol cas vam sopar ben a gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada