dijous, 30 d’abril del 2020

Sushi vegà



Probablement escriure una entrada de sushi vegà sigui innecessari: es fa com el sushi normal però farcit de menjar vegà. 
Però, en fi. Em va quedar massa bo com per no fer-ho.

Ingredients

200g d'arròs
Vinagre d'arròs
Sucre

4 fulls d'alga nori
100g de tofu fumat
1 pastanaga
1 cogombre
1/2 alvocat


Preparació

Amb aquests ingredients vam fer quatre rotllets de sushi. En vam tenir prou per un dinar light i amb acompanyament. Si no, recomanaria fer un rotllet i mig o dos per cap, per comensals amb més gana o per plat principal.
Comencem netejant l'arròs fins que l'aigua que desprengui no sigui blanca. Nosaltres a vegades utiliztem arròs de sushi, però aquest cop vaig usar-ne d'integral.
Quan estigui ben net el bullim. A casa tenim una màquina d'arròs oriental que ens el deixa al punt.
Mentrestant, tallem els ingredients que posarem a dins dels rotllets a tires: nosaltres els vam farcir de tofu fumat, alvocat, cogombre i pastanaga. També es poden posar altres verdures (crues o cuites), seitan...
Quan l'arròs estigui fet el deixem reposar i refredar. Hi afegim un raig de vinagre d'arròs i una culleradeta de sucre per donar-li més gust i una consistència més enganxifosa.
Fem els rotllets de sushi posant una capa d'arròs sobre el full de nori procurant deixar un trosset sense recobrir a una de les puntes. Posem els ingredients del farcit a l'altra punta (compte: és molt fàcil posar-ne massa) i enrotllem. Convé anar mullant-se les mans per poder treballar amb l'arròs sense que s'enganxi. També recomano utilitzar una alfombreta de sushi de fusta per ajudar a enrotllar. Quan el rotllet estigui tancat (posar una mica d'aigua a la part de nori sense arròs ajuda a precintar) el tallem en trossets petits amb un ganivet ben esmolat.
Els vam servir amb sopa de miso i amanida, i sucat amb salsa de soja, com cal.

Itadakimasu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada