dissabte, 25 d’abril del 2020

Hamburgueses de tofu veganes



A vegades em ve de gust fer un àpat d'aquests típics orientals, en què hi ha molts platets diferents. Una bona idea de part principal és fer aquestes hamburgueses de tofu (que no tenen cap semblança amb una hamburguesa normal, evidentment, però tenen una textura ferma), i acompanyar-les amb altres delícies asiàtiques. Us donarem idees de tot en aquesta entrada.
A buscar els palillos!

Ingredients

Per les hamburgueses:
400g de tofu ferm
20g de farina de galeta o panko
Mitja ceba tendra o cebeta japonesa
1 cullerada de maizena
Sal
Oli de sèsam per la paella, si es vol ser tradicional


Per servir (a la fotografia):
Espinacs a l'estil coreà
Mix de verdures al wok amb salsa de soja
Sopa de miso
Bol d'arròs asiàtic


Preparació

Traiem tanta aigua del tofu com poguem. Tallem la cebeta. En un bol esmicolem el tofu i afegim tota la resta d'ingredients. Amb les mans barregem fins a formar una pasta consistent.
(Opcionalment es pot fer un ou vegà amb aigua i llavors de lli o chia triturades i afegir-lo, però sense això surten fermes igualment.)
Agafem una mica de massa i fem la forma d'una hamburguesa. A nosaltres ens en van sortir 8 de petites.
Les passem per la paella amb una mica d'oli fins que estiguin dauradetes pels dos costats. No us preocupeu pel temps de cocció: tots els ingredients es poden menjar crus.

El nostre dinar va consistir, com veieu, en aquestes hamburgueses servides amb espinacs a l'estil coreà (amb oli de sèsam, all i llavors de sèsam), verdures al wok amb salsa de soja (moniato, carbassó, pastanaga i tomàquets cherry), sopa de miso (caldo de verdures, alga wakame i una mica de miso) i arròs (fet amb una mica de vinagre d'arròs i sucre). 

El tofu és per definició soso, i agafa el gust d'allò amb què es cuina. Les hamburgueses, al nostre entendre, s'han de menjar amb alguna salsa. La idea més fàcil és utilitzar salsa de soja, però recomanem fer salsa de bibimbap (amb gochujang) que és picant i dolceta i combina molt bé amb aquest plat. Podeu veure'n els ingredients aquí



Només ens van faltar els kimonos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada