dimecres, 29 d’abril del 2020

Magdalenes farcides de xocolata veganes



Pels amants vegans (i no vegans) del dolç: us regalo una recepta de magdalenes farcides de xocolata. Una delícia.

Ingredients

250g de farina
1 got de llet (nosaltres n'usem de soja)
2 culleradetes i mitja de llevat
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta de vinagre de poma
90g de sucre
2 cullerades d'oli suau
1 culleradeta d'essència de vainilla
Pell de mitja llimona ratllada
Nutella vegana (nosaltres vam utilitzar la "crema de cacao fondant" d'Intermon Oxfam, però es pot usar qualsevol crema de xocolata vegana. També es pot fer casolana, n'escriurem una recepta en breu!)

Preparació

Precalentem el forn a 200ºC. 
Barregem en un bol la llet i el vinagre de poma, i ho deixem reposar. 
A part barregem el sucre, l'oli, la llimona ratllada i l'essència de vainilla. Quan estigui ben combinat hi afegim la mescla líquida de llet. Hi afegim la farina tamissada de mica en mica, el llevat i la sal. Com sempre, està bé si no queda del tot incorporat.
Prenem un motlle de magdalenes i l'untem amb oli, si cal, perquè no s'enganxin. Posem una cullerada de massa a cada "forat", una culleradeta de crema de xocolata al centre del compartiment i ho tapem amb una segona cullerada de massa. A nosaltres ens van sortir 8 magdalenes mitjanes, però possiblement n'hauríem pogut fer 10 de més petites.
Les posem al forn durant uns 20 minuts. Veurem que es torren una mica per fora. Com sempre, abans de treure-les mirem que estiguin cuites insertant un ganivet i veient que surt net.

Alternativament es pot utilitzar la mateixa recepta i afegir a la massa nabius per fer magdalenes de fruits vermells enlloc de farcides de xocolata.

Cal deixar-les refredar una estona abans de menjar-les. A vegades, però, reconec que em menjo aquests dolços una mica calentets perquè no em puc esperar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada