diumenge, 26 d’abril del 2020

Sopa de verdures, mongetes i pasta vegana



La foto és horriblement lletja, però espero poder cambiar-la d'aquí poc, quan repeteixi el plat. 
Us asseguro, però, que la sopa estava molt bona i que és una idea excel·lent per un sopar un dia d'aquells que fa fred a fora! I a més és un d'aquells one pot dishes.

Ingredients

1 ceba
1 gra d'all
Verdures a escollir (pastanaga, porro, carabassa, coliflor, bròcoli, col, carbassó...)
2 litres de caldo de verdures
400g de mongetes vermelles
200g de pasta
Tofu silken
Pebre vermell
Pebre negre
Farigola
Oli
Sal

Preparació

Tallem la ceba i l'all i els sofregim en una olla o wok o semblant. En un minut hi podem afegir ja la verdura talladeta. Es pot utilitzar, és clar, qualsevol verdura que es vulgui (a la fotografia vam posar col, coliflor i pastanaga; altres cops hi hem posat carabassa o porro...). 
Quan ho veiem bastant sofregidet hi afegim les espècies i la sal, i barregem durant un minut, fins que notem l'aroma.
Afegim el caldo de verdures i les mongetes, i ho deixem fent xup-xup uns 20 minuts. 
Acabem posant-hi la pasta (altre cop la que es vulgui: a la fotografia en vam usar una a l'olio, però molts cops en poso de farina de llenties) i ho deixem el temps de cocció que ens digui el fabricant.
Tanquem el foc i ja està llest per servir!
Opcionalment, com es veu a la foto, podem afegir una mica de tofu silken a cada plat, que sempre li queda bé. No cal bullir-lo ni una mica: nosaltres el posem directament a cada bol.

El que és genial d'aquest plat és que és molt fàcilment tunejable. Es pot variar el tipus de verdures, de llegums o de pasta que s'hi posa a conveniència. I amb petits canvis el plat no s'avorreix tant i continua sent igual de ràpid de fer.
En un dia de fred o de pluja aquesta sopa és com una abraçada en un plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada