dilluns, 27 d’abril del 2020

Estofat de llenties i bolets vegà



Un altre plat molt senzill però molt resultón i una idea ben recomfortant per sopar.

Ingredients

Per l'estofat:
1 safata de bolets
100-150g de llenties (millor si han estat submergides en aigua la nit anterior)
1 ceba
1 cullerada de salsa de soja
2 gots de caldo de verdures
Oli
Sal
Pebre
Farigola

Per servir:
3 patates grans pel puré
Una capçada de bròcoli


Preparació

Tallem la ceba i la sofregim uns minuts en una paella. Hi afegim els bolets i la salsa de soja, i ho fregim a foc mig durant uns 5 minuts o fins que els veiem ben dauradets.
Salpebrem i hi posem la farigola, les llenties i el caldo. Esperem fins que la mescla bulli i ho deixem fent xup-xup, a foc baix, durant 20 minuts, barrejant de tant en tant. 
Mentrestant bullim les patates, les escorrem i les aixafem per fer-ne puré i fem el bròcoli al vapor.
Podem afegir més caldo a l'estofat si ens queda sec, o si el volem una mica més líquid. Nosaltres vam preferir que no fos com una sopa. Es pot afegir també una mica del puré de patates a l'estofat si es vol una consistència més melosa.
Servim una mica d'estofat acompanyat del bròcoli i del puré de patates, amb un rajolí d'oli d'oliva per sobre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada