divendres, 4 de maig del 2018

Flam d'ou



Unes postres ben clàssiques i casolanes, i com sovint passam amb les coses clàssiques, no falla: deliciós.

Ingredients

5 ous
750 ml. de llet
125 gr. de sucre
una branca de canyella
una mica de pell de llimona

200 gr. de sucre per al caramel

Preparació

Preescalfem el forn a 180º




En primer lloc preparem el caramel posant el sucre en una paella a foc baixet i deixant que fongui. Quan el sucre s'hagi liquat i comenci a agafar color, amb molt de compte (crema moltíssim) el repartim en els motlles. Jo l'he posat en petits pots de vidre amb tapa perquè són molt pràctics a l'hora de guardar-los a la nevera. En comptes de motlles individuals ho podem fer en un motlles més gran. Llavors haurem de tenir en compte que el temps de cocció serà més llarg.

Posem la llet, la branca de canyella i la pell de la llimona en un pot al foc i hi afegim el sucre i barregem per tal que el sucre es disolgui. Afegim els ous batuts i anem remenant. Quan veiem que comença a bullir apaguem el foc, retirem la branca de canyella i la pell de llimona io repartim en els motlles.

Disposem els motlles en una plata prou fonda on ens hi càpiguen els motlles i dos dits d'aigua calenta. Aquest bany maria farà que els flams es coguin s'una manera suau.


Introduïm la plata amb els motlles en el forn, a 180º durant aproximadament 35 minuts.




Deixem que es refredin, i a la nevera!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada