dimarts, 12 de desembre del 2023

Cigrons amb xistorra

 


Ingredients

300 gr. de cigrons

1 porro

1 gra d’all

2 tires de costella de porc a trossos

1 os de pernil

1 xistorra

Oli i sal


Instruccions

Posem els cigrons a remullar la nit anterior.

El dia següent retirem l’aigua.

Posem una mica d’oli en l’olla a pressió i sofregim el porro tallat a trossets petits. Afegim el gra d’all també tallat petitet i una mica de sal.

Afegim la costella i la rossegem una mica, un parell de minuts serà suficient.

A part posem aigua a bullir.

Un cop l’aigua bulli, afegim l’os de pernil i els cigrons escorreguts de l’aigua de remull a l’olla a pressió on tenim el sofregit del porro, all i costella i ho cobrim tot amb l’aigua bullint. El nivell de l’aigua ha de quedar uns dos dits per sobre dels cigrons.

Tanquem l’olla i la posem al foc. Quan s’aixequi la vàlvula esperem 30 minuts i apaguem el foc.

Mentre esperem que la vàlvula baixi tallem la xistorra a trossets i la passem per la paella per tal que deixi anar part del seu greix.

Quan la vàlvula hagi baixat obrim l’olla i afegim la xistorra procurant no posar-hi el greix que possiblement haurà deixat anar a la paella.

Tanquem l’olla i la tornem a posar al foc. Així que la vàlvula hagi pujat apaguem el foc i esperem que torni a baixar.

Ja podem obrir l’olla, rectificar de sal (si és necessari) i servir, però també podem esperar a obrir l’olla l’endemà. Segur que serà inclús més bo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada