divendres, 15 de desembre del 2023

Pastís de mel i mató (Carme Ruscalleda)

 


Del llibre de Carme Ruscalleda "La sartén por el mango". Un pastís molt senzill de fer, suau i refrescant. Una manera diferent de menjar mel i mató.



Ingredients

500 gr. de mató

80 gr. de mel

5 ous

La ratlladura d’una llimona

Un polsim de sal

10 gr. de farina

100 gr. de galetes Núria

40 gr. de mantega

La ratlladura d’una taronja

Un polsim de pebre


Instruccions

Triturem les galetes i les barregem amb la mantega, la pell de taronja ratllada i el pebre. Estenem la barreja en un motlle circular desmuntable d'uns 20 cm de diàmetre que haurem folrat amb paper de forn i untat amb mantega. S'ha de pressionar molt bé per tal de crear una base ben compacta.

En un bol muntem els ous amb la mel i la sal. Afegim el mató, la ratlladura de llimona i la farina tamissada. S’ha de treballar la mescla fins a obtenir una crema uniforme.

Aboquem la crema en el motlle on hem preparat la base i ho introduïm al forn calent a 140º durant una hora.

El podem servir tebi (és el que diu la Ruscalleda) o fred de la nevera, sol o acompanyat d’unes nous o melmelada de maduixes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada