dilluns, 18 de desembre del 2023

Verdines amb escopinyes

 


Ingredients

250 gr. de verdines posades en remull la nit anterior

1 ceba

2 grans d’all

1 pebrot verd

1 pebrot vermell (o mig si és molt gran)

1/2 cullerada de pebre vermell

4 nyores o 1 cullerada de carn de pimiento choricero

Sal i oli

500 gr d'escopinyes

Mig got de vi blanc

 

Instruccions

Posem les escopinyes en un bol amb aigua freda i sal i les reservem per tal que deixin anar la sorra que puguin tenir. Mentrestant courem les verdines.

En una cassola posem unes quatre cullerades d’oli i hi sofregim la ceba tallada en juliana. Afegim els alls tallats petits, el pebrot verd i el vermell també tallats a trocets petits.

Ho sofregim tot uns 10-15 minuts i hi afegim les verdines escorregudes. Posem aigua freda fins a un dit per sobre de les verdines i esperem que bulli.

Baixem el foc al mínim i ho fem bullir al menys 3 hores (potser quatre) fins que les verdines estiguin toves. Anem vigilant perquè haurem d’anar afegint aigua a mesura, sempre freda. Hem d’evitar que el nivell de líquid quedi per sota de les verdines, que sempre han de quedar cobertes.

Quan les verdines estiguin cuites afegim la sal.

També les podem fer amb l'olla a pressió. En aquest cas farem el sofregit de les verdures directament en l'olla a pressió, afegirem les verdines i hi posarem aigua fins a un parell de dits per sobre de les verdines. Tanquem l'olla i a partir de que pugi la vàlvula esperarem 30 minuts. Quan la vàlvula hagi baixat obrirem l'olla, afegirem la sal i continuarem com amb una olla convencional.

Posem una cassola o paella fonda al foc amb el vi blanc i el deixem bullir un parell de minuts. Afegim les escopinyes  i esperem fins que s’obrin (hem d’estar atents perquè serà molt ràpid). Descartem les escopinyes que no s’hagin obert i la resta, juntament les afegim a la cassola de les verdines. Colarem el líquid que han deixat les escopinyes al obrir-se i l'afegirem a la cassola.

Deixem que faci xup-xup un minut i apaguem el foc. Esperem cinc minuts i servim.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada