dilluns, 2 de desembre del 2013

Brownie (la recepta del Luís)



La recepta d'aquest brownie me l'ha donat el meu amic Luís Montesdeoca. Cada vegada que el meu fill anava a casa seva i en menjava, tornava a casa explicant-ne les excel·lències; era el millor brownie que havia menjat a la seva vida, és a dir, el millor brownie del món. Vaig haver de demanar-li la recepta i aquí està. Per fi he recuperat l'admiració del meu fill.

Ingredients

200 gr. de mantega
250 gr. de xocolata per fondre (55%)
3 ous
125 gr. de sucre de canya
125 gr. de farina
100 gr. de nous triturades (jo vaig posat meitat nous, meitat avellanes)

Preparació

Desfem la xocolata i la mantega en el microones. Posem primer la xocolata a troços en un bol i la introduim en el microones, a intèrvals de 30 segons fins que veiem que es comença a desfer. És important que ho fem així perquè hem d'evitar tenir la xocolata massa temps al microones i que es cremi. Quan la xocolata comenci a desfer-se afegirem la mantega al bol i ho introduirem 30 segons més en el microones. Barregem fins aconseguir una crema fina i homogènia, sense trocets.

Batem molt bé els ous amb el sucre. Afegim les nous (o avellanes)  i la farina i remenem.

Afegim els ous amb el sucre a la barreja de xocolata, mantega, nous i farina. Incorporem amb suavitat fins aconseguir que tots els ingredients s'integrin.

Aboquem la barreja en un motlle que haurem folrat amb paper vegetal i untat amb mantega.

Introduim el motlle en el forn a 175º, aproximadament 25 minuts, o fins que, punxant un ganivet al brownie, aquest surti net.


Tal com surt del forn, encara calent, és molt bo combinat amb una bola de gelat de vainilla. Si fa estona que l'hem fet i el volem presentar així, podem donar-li un cop de calor en el microones.

El podem guardar congelat. Quan el vulguem menjar en treiem un troç i el deixem descongelar. Quan estigui a temperatura ambient li podem donar un cop de calor en el microones i afegir la bola de gelat.






Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada