diumenge, 8 de desembre del 2013

Pollastre amb gambes



Ingredients

1 pollastre a troços
12 gambes (també es pot fer amb llagostins o escamarlans)
1 ceba grossa
4 tomàquets madurs
1 rajolí de conyac
unes quantes avellanes
1 llesca de pa del dia abans
1 troç de xocolata negra
3 grans d'all
sal
oli

Preparació


Salem el pollastre i el fregim en una cassola fonda amb oli. Ha de quedar ros, però no cal que es faci per dintre. No hem d'amuntegar els troços a la cassola, si aquesta no és prou grossa fregirem el pollastre per tandes. El reservem.


Salem una mica les gambes i les fregim en el mateix oli. Les reservem també.


Tallem la ceba ben petita i la fregim en el mateix oli. La deixem uns quans minuts i afegim els tomàquets ratllats i una mica de sal. Deixem sofregir uns minuts.


Incorporem el pollastre que haviem fregit i hi donem unes voltes. Afegim el conyac. Ho farem amb molta precaució perquè podria encendre`s la cassola. Per evitar accidents ho farem sempre amb l'estractor apagat.

Donem unes voltes i deixem que l'alcohol s'evapori, uns dos o tres minuts.


Afegim una mica d'aigua tèbia (1 got i mig, aproximadament). Quan comenci a bullir baixem el foc i ho deixem fent xup-xup 30 minuts. Hem de vigilar que no s'evapori tota la salsa. Si veiem que se'ns queda sec afegirem una mica més d'aigua tèbia.

A mitja cocció és convenient que retirem els pits del pollastre, ja que és la part que triga menys a fer-se i si els deixem tota l'estona quedaran massa secs.

Mentre es fa el pollastre prepararem la picada.


En una paella amb una mica d'oli fregim lleugerament els alls tallats a troços. Els retirem i reservem en el got de la batedora.


En el mateix oli fregim la llesca de pa per les dues bandes. El posem també en el got de la batedora on a més afegirem les avellanes, la xocolata i un parell de cullerades del suc de la cassola. Triturem.


Cinc minuts abans d'apagar el foc afegim a la cassola els pits del pollastre que haviem separat i la picada. Barregem.


Afegim les gambes i tornem a barrejar amb compte de no xafar les gambes.

Deixem cinc minuts més i apaguem el foc.


Deixem reposar i servim.





Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada