diumenge, 22 de juny del 2014

Tallarines fredes amb llagostins i pesto



La pasta és genial, és fàcil de preparar, agrada a tots i permet totes les combinacions que ens poguem imaginar. Ara a l'estiu ens ve de gust freda, com en aquesta amanida. Si les tenim a l'abast, millor que les tallarines siguin fresques. Els llagostins, no cal dir-ho com més bons, millor!

Ingredients

400 gr. de tallarines fresques (jo les he comprat al Mercadona)
1 bossa de rúcula i canonges
16 cues de llagostins, grosses
formatge grana padano (o parmesà)
salsa pesto (jo la he comprat a La Italiana del carrer Bonsuccés de Barcelona)
sal
oli

Preparació

En una olla prou gran fem bullir aigua i sal. Quan arrenqui el bull hi tirem la pasta i la deixem 2 o 3 mimuts. Jo la pasta fresca que compro al super sempre la deixo menys estona de la que diu en l'envàs, i començo a comptar el temps a partir de que tiro la pasta a l'olla, sense deixar que torni a arrencar el bull, amb aquest temps n'hi ha prou perquè quedi cuita i "al dente".

Escorrem la pasta i (ho sé, contra les recomanacions de tots els experts) l'esbandim amb aigua fresca. No cal deixar la pasta mitja hora sota l'aixeta, però si refrescar-la una mica, per tal que no s'enganxi. Passem les tallarines a un bol, les amanim amb oli i les reservem.

Amanim les fulles de rúcula i canonges amb sal i oli.

Salem lleugerament les cues dels llagostins i les passem per la paella, amb un parell de minuts n'hi haurà prou.

Repartim en quatre plats les fulles de rúcula i canonges disposades en forma de cercle. Al mig hi posem les tallarines i a sobre un parell de cullerades de pesto. Al damunt de cada plat hi posem quatre llagostins, que estaràn tebis, i acabem amb uns encenalls de formatge.

Amanim amb un raig d'oli i a taula!



Imprimir Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada