divendres, 17 d’abril de 2015

Caldo gallec (recepta simplificada d'estar per casa)



No cal dir que aquesta recepta no és en absolut l'autèntica recepta del caldo gallec, ni ho pretén ser tampoc. Ja sé que li falta algun ingredient fonamental i segurament imprescindible, com ara l'unto, complicat de trobar a casa nostra. Tot i així és un caldo que acostumo a fer al menys un cop cada hivern, fàcil i boníssim,

Ingredients

Un troç de lacon
un troç de carn de vedella
2 xorissos gallecs
2 cuixes de pollastre
3 patates
1/2 col (o grelos si en tenim)
250 gr. de mongetes cuites

Preparació

Prèviament haurem tingut el lacon en remull tota la nit.

Posem el lacon, la carn de vedella i els xorissos a bullir mitja hora a l'olla a pressió.

Refredem l'olla, treiem les carns i hi afegim les cuixes de pollastre i un plat de patates tallades com per fer truita. Ho fem bullir a l'olla a pressió durant quinze minuts.

Tornem a refredar l'olla, treiem el pollastre i hi afegim la mitja col tallada a trocets (o els grelos) i la resta de patates tallades també com per fer una truita i les mongetes i ho fem bullir cinc minuts més.

Refredem l'olla i hi afegim les carns que havíem reservat. ho fem bullir amb l'olla sense tapar cinc minuts més.

Ja ho posem servir o guardar-lo fins l'endemà, que estarà encara més bo.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada