dijous, 23 d’abril de 2015

Carrot cake


Aquest és un clàssic pa de pessic americà. No és el preferit de casa, perquè en el fons són uns clàssics i això de la pastanaga en un pastís els costa una mica, però està boníssim. La mica de poma li dóna una esponjossitat extra, i el glassejat una dolsor adictiva. A pesar de la fotografia, que no li fa justícia, es tracta d'un pa de pessic sorprenentment bo.

Ingredients

- per al pa de pessic:
200 ml d'oli de vegetal
150 gr. dee farina
125  gr. de farina integral
1 sobre de llevat
1/2 culleradeta de bicarbonat
1/2 culleradeta de nou moscada
1 cullaredeta de canyella
1 polsim de sal
150 gr. de sucre morè
100 gr. de ssucre blanc
3 ous
300 gr. de pastanaga ratllada
100 gr. de poma ratllada
120 gr. de nous picades

- per a la cobertura:
300 gr. de sucre glass
120 gr. de mantega a temperatura ambient
250 gr. de formatge Philadelphia
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Preparació

Preescalfem el forn a 180º

Netegem i triturem (a la thermomix) o ratllem la pastanaga. Peelem i ratllem la poma.

Possem la papallona a les ganivetes i batem els ous amb el sucre blanc i el morè a la thermomix, 8 minuts, velocitat 3,5, temperatura 37º.

Incorporem l'oli i batim uns segons més.

En un bol gran tramissemmm la farina amb el llevat, la sal, el bicarbonat, canyella i nou moscada.

Abocar-hi els ous batuts amb el sucre i l'oli i barrejar. Afegir la pastanada i la poma ratllades. Barrejar.

Untar amb mantega el motlle que haguem triat i cobrir el fons amb paper vegetal. Jo he utilitzat un motlle rectangular i hi he posat un paper de forn que sobressortia pels costats. D'aquesta manera m'ha costat molt poc desmotllar el pa de pessic sense trencar-lo.

Tornar a posar mantega per sobre del paper i abocar la mescla del bol.

Introduir-lo al forn durant aproximadament 45 minuts o fins que, punxant-lo amb un ganivet, aquest surti sec.


Quan el treiem del forn el deixarem cinc minuts dins el motlle abans de desmotllar-lo. Llavors els deixarem a sobre d'una reixeta fins que es refredi.

Per a la cobertura barregem el sucre glass, el formatge Philadelphia i la mantega fins que tots tres ingredients estiguin perfectament integrats. Guardem la crema en la nevera un parell d'hores per tal que agafi consistència i la repartim per sobre i pels costats del pa de pessic.

Deixem reposar una mica el pastís i ja el podem tallar i servir.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada