dimarts, 14 d’abril del 2015

Carxofes amb cloïsses



Ingredients (per a 2 persones)

4 carxofes
Unes quantes cloïsses
2 grans d'all
Un trocet de bitxo (si es vol una mica picant)
1 culleradeta de farina
1/2 gotet de vi blanc
oli
sal

Preparació

Netegem les carxofes de les fulles verdes, els tallem les puntes i les tallem en quatre. Amb un ganivet els traiem la pelussa que tenen al cor i les anem posant en un bol amb aigua i un raig de llimona i una mica de julivert per evitar que es tornin negres.

Posem una olla al foc amb aigua i sal. Quan l'aigua bulli hi tirem les carxofes i les fem bullir fins que siguin tendres, entre 10 i 15 minuts. Intentarem, però, deixar-les una mica "al dente", ja que s'acabaran de fer més endavant quan les afegim a les cloïsses. Quan les carxofes estiguin cuites les escorrem de l'aigua i les reservem. Conservem una mica de l'aigua de bullir-les perquè potser la utilitzarem més endavant.

En una cassola amb una mica d'oli fregim els alls tallats petits i el trocet de bitxo. Quan els alls comencin a desprendre olor hi afegim la culleradeta de farina i donem unes voltes per tal que es cogui una mica i perdi el gust a cru.

Afegim el vi i deixem que s'evapori l'alcohol.

Afegim una mica de l'aigua de bullir les carxofes i les cloïsses.

Tapem la cassola i deixem que s'obrin totes les cloïsses. Quan s'hagin obert totes les treiem i les reservem.

En la mateixa cassola on haurà quedat el suc que han desprès les cloïsses hi posem les carxofes i donem un parell de voltes perquè quedin barrejades amb aquesta salsa. Ho deixem un parell de minuts i afegim les cloïsses i una mica de julivert tallat.



Donem un parell de voltes amb compte de no xafar les carxofes i ja podem servir.




Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada