dimarts, 4 de febrer del 2014

Pastís de formatge a la italiana (pastís de New York)


Un altre pastís del llibre de Marc Grossman. Aquest pot no ser tan famós com el New York cheesecake, però està igual de bo i a més és més original. Segons l'autor del llibre el feien a la ja desapareguda cafeteria italiana La Fortuna de Nova York, on John Lennon, veí dels apartaments Dakota, era habitual.


Ingredients

per a la base:
125 gr. de farina
1/2 culleradeta de sal
50 gr. de ricotta
50 gr. de mantega en pomada
100 gr. de sucre glass

per a la crema de formatge:
450 gr. de ricotta
100 gr. de sucre
25 gr. de farina de força
2 ous
1 polsim de sal
un rajolí de suc de llimona
1 culleradeta d'extracte de vainilla

melmelada de cireres per acompanyar

Preparació

Pintem amb mantega i folrem amb paper vegetal un motlle rectangular. Tornem a pintar amb mantega el paper vegetal. El paper amb el que folrem el motlle convé que sobressurti pels costats perquè ens ajudarà a desmotllar el pastís molt facilment.


Barregem els ingredients per a la base a mà, amb un robot de cuina o amb la thermomix, aboquem la barreja en el motlle i l'anem repartint pel fons i per les parets, pressionant amb els dits. Amb aquesta quantitat cobrirem el fons i la meitat de l'alçada de les parets d'un motlle de 30x11 cm, tal com es veu en la foto. Si utilitzem un motlle més curt, el clàssic de 23 cm, ens quedarà un pastís més alt.

Batim els ingredients de la crema de formatge fins obtenir una crema homogènia i fina. Podem utilitzar una batedora de baretes o la thermomix (no caldrà rentar-la després d'haver-la utilitzat per preparar la massa per a la base).


Aboquem la crema de formatge dins del motlle, sobre la base.

Introduim el motlle en el forn que haurem preescalfat a 200º, i el tindrem durant 25 o 30 minuts (Jo l'he tingut 28 minuts). Hem de treure el pastís del forn quan la crema encara no estigui completament quallada pel centre.


L'acompanyarem amb melmelada de cireres.



Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada