diumenge, 2 de febrer de 2014

Crema de llenties amb curri, oli de pebre vermell i porro



Una altra manera de menjar llegum, molt apropiada pels dies d'hivern. L'oli de pebre vermell li dóna un toc especial.

Ingredients

500 gr. de llenties cuites
1 porro
una culleradeta de curri
500 ml de caldo de pollastre
sal
oli
pebre vermell

Preparació

Prepararem l'oli de pebre vermell amb una mica d'oli d'oliva i una culleradeta rassa de pebre vermell de la Vera. Barregem bé i reservem.

Del porro en tallem una part en juliana fina i la fregim amb oli ben calent fins que quedi cruixent. Escorrem sobre un paper de cuina i reservem. 

La resta del porro la tallarem petita.

Posem 50 gr. d'oli en el got de la thermmix i l'escalfem, 1 minut, temperatura 90, velocitat 1. Afegim el porro tallat petit i el sofregim una mica, 4 minuits, temperatura 90, velocitat 1 1/2.

Afegim les llenties i el curri i continuem 2 minuts, temperatura 90, velocitat 1 1/2.

Afegim el caldo i deixem bullir 8 minuts, temperatura 90, velocitat 4.

Triturem molt bé fins que quedi una crema fina i servim en els plats.

En cada plat posarem un fil d'oli de pebre vermell i una mica de porro fregit.

Imprimir
Imprimir la recepta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada